canada-gans.jpg

 

Sinds vele jaren organiseert onze vereniging in de maand december een open tentoonstelling. Deze tentoonstelling heeft in 2001 een officiƫle naam gekregen en staat sindsdien in de tentoonstellingsagenda van KLN vermeld als PLANTAGESHOW.

De show staat regionaal zeer goed bekend en heeft inschrijvingen uit West- en Midden Brabant, Zeeland en Belgiƫ. Er is ruimte voor het tentoonstellen van ongeveer 500 dieren en de toegang tot de show tijdens de openingstijden is kosteloos. De dieren worden altijd goed verzorgd en beoordeeld door erkende keurmeesters.

Voor de kampioenen worden bekers ter beschikking gesteld, terwijl er ook rassenprijzen in de vorm van geldprijzen te verdienen zijn.

Bovendien is er voor de leden van onze vereniging de zgn. Plantagebokaal te winnen. Dit is een grote beker die men kan winnen indien men het hoogste puntentotaal scoort van twee dieren, waarvan men bij het inkooien de betreffende kooinummers heeft opgegeven. 

Van 13 t/m 15 december 2019 werd onze 17e Plantageshow gehouden. Hiervoor werden 444 dieren ingeschreven, waaronder 6 dieren in de diergroep CAVIA 'S, welke diergroep dit jaar voor het eerst in ons vraagprogramma was opogenomen. Het was ook dit jaar weer een gezellige en geslaagde show met een heel mooi gevulde prijzentafel van onze loterij.

In 2020 kon de 18e Plantageshow niet gehouden worden vanwege de toen geldende Coronamaatregelen van de overheid en het ingestelde verbod op het tentoonstellen van pluimvee, omdat er op dat moment wederom Vogelgriep was geconstateerd in Nederland.

 

Bent u benieuwd naar de uitslagen van onze Plantageshow in de afgelopen jaren?

Klik dan hier voor de catalogus van 2017, de catalogus van 2018 en de catalogus van 2019.